Nyheter

Inbjudan till julmys

Hej företagarkollegor på Käringön!

 

Jag tillhör ”julmys-gruppen” och vi har identifierat ett behov av en gemensam bild för vår kommunikation inför julmyset den 2 december. Bifogat finns en bild som alla i företagarföreningen kan kommunicera på hemsidor och socialmedier för att vi tillsammans ska dra fler besökare. Börja gärna marknadsföra eventet redan nu (mot dina kontaktytor), vi hoppas genom det att så många som möjligt bokar upp datumet och kommer till Käringön den 2 december.

Jag vill nämna av vi parallellt arbetar med det detaljerade programmet, vi återkommer med det längre fram.

 

Bästa hälsningar

Julmys-gruppen genom Anna

Våren har kommit till Käringön

Varmt välkomna till vår underbara ö, längst ut i havsbandet. Här har vi bland landets flesta soltimmar, vacker miljö, orörd natur och ren klar luft. En härlig plats för avkoppling och möten med vänner familj, eller arbetskollegor. Nu har krogarna öppnat för säsongen och inom kort även butikerna. Handlar´n, gästhamnen och Skeppshandeln har öppet året runt. 

Det finns mycket att se och göra året om på Käringön. Ring gärna vår hotellvärd Gunnar Arwidsson på 0708-553769 för att boka en guidning eller bara få tips om smultronställen och vad som händer. 
Välkomna önskar vi På Seglarhotellet-Käringön, Gunnar, Michael och Stefan.

S/Y PENÉNELOPE från Käringön är tillbaka på ön, http://www.penélope.se

http://www.penélope.se
Denna historia börjar på Käringön 1970 när Käringöbon Bengt Fraenkel bestämmer sig för att införskaffa en, vid tiden stor, Swan-segelbåt. Bengt ville både kunna segla långt och bo bekvämt. Båten ankrades upp vid en boj utanför gamla hamnen på Käringön. Han döpte henne till PENÉLOPE efter Kung Odysseus av Ithakas hustru, ur Illiaden och Odyssén.

Bengt sålde sitt hus på Käringön när båten köptes och flyttade in i båten vid bojen. Många var de goda vänner på ön som gjorde honom sällskap både vid bojen och i glatt umgänge på otaliga seglingar. Både Bengt och flera av hans besättningsmän har lämnat oss men en av de yngsta i besättningen från Käringön, Michael Luft, är fortfarande en del av besättningen och har många minnen av Bengt.

PENÉLOPE har under 15 år renoverats och förfinats med hjälp av ritningar från Sparkman & Stephens i New York, och seglar numera som ketch riggad yawl. Hon deltar regelbundet i kappseglingar och förbereder sig sommaren 2015 för Gotland Runt ÅF Offshore Race 2016.

Byggd 1969, design Sparkman & Stephens New York, Nautor Swan i Finland, 44 fot.

PENÉLOPE är idag tillbaka på Käringön och kopplad till Seglarhotellet för gästseglingar.

http://www.penélope.se

Dela vår passion för segling, skärgård och båtliv med oss på Seglarhotellet.SeglarhotelletKaringon Flagga

Dela vår passion för segling, skärgård och båtliv med oss på Seglarhotellet.

Bilder från invigningen
Seglarhotellet Käringön invigdes på midsommardagen 2015. Vi vill tacka alla som deltog vid festligheten. Se bilder här!

Aktiviteter
Seglarhotellet har fem roddbåtar för den som vill uptäcka de närmaste vattnen runt ön. För den historieintresserade erbjuder Gunnar Arwidson både föredrag och guidade turer på ön. Kontakta Gunnar för bokning.

Altanen på soliga framsidan är en uppskattad samlingsplats för alla. Stanna gärna till och njut av en kopp kaffe (kan köpas i butiken), eller ta med egen fika.

Öppet året runt
Michael Luft, Gunnar Arwidson och Stefan Holmgren

En vacker målning

Vi vill tacka konstnären Annika Widén från Orust för den vackra målningen på stenen utanför hotellet.

Ny video - Skaw Race Light

In the old days there were a race called Skaw Race in Scandinavia. In our training for ÅF Offshore Race (Gotland Runt) 2016 we introduced Skaw Race Light. Not very many competitors, but what a race though! Thanks to Manganas Garden, listen to `Get You Up´, it´s just amazing

Gårdagens långväga och finbesök på Käringön

Den amerikanska segelbåten Golden Eye från Manchester by the sea, Boston. En Hinkley 42 som korsade Atlanten 2010 och sedan dess seglat runt i norra Europa, Norska Svalbard har besökts, Findland, Skottland etc.

Årets seglats har varit svenska västkusten nu på väg mot Tyskland och Kielkanalen sen Holland och upp till Köpenhamn där hon vinterförvas. Skipperrollen ombord delas mellan Ernest L Godshalk och Ann Noble-Kiley. Ernest är ordförande i den amerikanska Yacht Klubben North American Station(NAS) – som är de nordiska kungliga segelklubbarnas (KSSS, GKSS, KNS, KDY och NYC), amerikanska utpost.

Golden Eyes segling på svenska västkusten har varit en provsegling av den rutt som NAS eskadersegling skall ta 2017, då 20 amerikanska NAS båtar samlas i Göteborg för att segla upp till Koster och tillbaka..

Eskadern kommer ledas av den svenska båten S/Y PENÉLOPE, och planeras besöka Käringön 30/6-2017. Namnet Golden Eye är inte från en James Bond film, utan kommer från den grekiska mytologin. Golden Eye var namnet på den stjärna som ledsagade Kung Odysseus tillbaka från det långa kriget hem till sin hustru och drottning PENÉLOPE.

FullSizeRender2

Dela vår passion för segling

Dela vår passion för segling, skärgård och båtliv med oss på Seglarhotellet. På sommaren håller vi öppet Seglarhotellet på Käringön, i nybyggda Skepparhuset.

Höst och vinter är här kontor med boende för t ex. SjöfartsAkademien Käringön och företagare som vill verka i denna fantastiska miljö.

I juni 2015 invigs Seglarhotellet. Du hittar Seglarhotellet mitt i Öviken, ett stenkast österut från Käringöns hamn. I Skepparhuset och på Seglarhotellet samlar vi på maritima detaljer, bilder och historia. Titta gärna in. Altanen på soliga framsidan är en uppskattad samlingsplats för alla.

Stanna gärna till och njut av en kopp kaffe (kan köpas i butiken), eller ta med egen fika.

Vi ses i sommar
Michael Luft, Gunnar Arwidson och Stefan Holmgren