KORTA FAKTA: VANDRARHEM | 7 RUM | 16 BÄDDAR | SLUTSTÄDNING INGÅR | ÖPPET: ÅRET RUNT 

Den amerikanska segelbåten Golden Eye från Manchester by the sea, Boston. En Hinkley 42 som korsade Atlanten 2010 och sedan dess seglat runt i norra Europa, Norska Svalbard har besökts, Findland, Skottland etc.

Årets seglats har varit svenska västkusten nu på väg mot Tyskland och Kielkanalen sen Holland och upp till Köpenhamn där hon vinterförvas. Skipperrollen ombord delas mellan Ernest L Godshalk och Ann Noble-Kiley. Ernest är ordförande i den amerikanska Yacht Klubben North American Station(NAS) – som är de nordiska kungliga segelklubbarnas (KSSS, GKSS, KNS, KDY och NYC), amerikanska utpost.

Golden Eyes segling på svenska västkusten har varit en provsegling av den rutt som NAS eskadersegling skall ta 2017, då 20 amerikanska NAS båtar samlas i Göteborg för att segla upp till Koster och tillbaka..

Eskadern kommer ledas av den svenska båten S/Y PENÉLOPE, och planeras besöka Käringön 30/6-2017. Namnet Golden Eye är inte från en James Bond film, utan kommer från den grekiska mytologin. Golden Eye var namnet på den stjärna som ledsagade Kung Odysseus tillbaka från det långa kriget hem till sin hustru och drottning PENÉLOPE.

FullSizeRender2